Skip to content

LINER FÖR PRIVATPOOLER

För liner i privat använda simbassänger använder vi en 1,5 mm tjock liner från Renolit Alkorplan. Detta platssvetsas direkt i poolen. Linern är tillverkat av ett fiberarmerat pvc. Detta gör den robust och hållbar. När linern svetsas i poolen så används ett speciellt svetsbleck eller en tryckimpregnerad regel på bassängkanten som linern fastsätts i. Liner kan också svetsas i pooler med överloppsränna. På detta sätt kan billiga och framför allt högkvalitativa pooler skapas i både privata och offentliga miljö.

Vi har många års erfarenhet av linersvetsning.

Vi använder endast liner av särskilt hög kvalitet. Dessa liner finns i olika färger, print och strukturer. PVC liner har alltid visat sig vara extremt tålig i vårt arbete. Linern kan svetsas homogent, den är resistent mot åldrande och vittring, extremt UV-resistent, flexibel och mycket lättskött. Dessutom slits linern vanligtvis knappast eftersom den är resistent mot ruttning. Med en liner kan en lyxig pool utformas prisvärt, som vi bygger efter dina individuella önskemål och idéer.

Liner
Liner

Känn dig som vid havet eller en sjö och bara några steg från huset

– en pool från Exakt watertreatment gör det möjligt.

Oavsett storlek eller form, naturligt eller sofistikerat – erbjuder en pool i trädgården lite mer livskvalitet. Vi skapar den optimala lösningen med dig, innovativ och individuellt anpassad efter dina önskemål in i minsta detalj. Linern vi brukar arbeta med är Alkorplan2000, Alkorplan3000, Alkorplan touch och Alkorplan Ceramics.

LINER TILL OFFENTLIGA POOLER

Linern består vanligtvis av PVC-P-membran, det vill säga termoplast. Denna liner är perfekt för användning i offentliga pooler. Våra liner uppfyller kraven för de Tyska riktlinjer för poolmemban. Liner för användning i offentliga bad bör minst vara 1,5 mm tjockt. Linern måste också vara fiberarmerat. Liner finns i olika färger, print och strukturer. Vid behov använder vi oss av högkvalitativ polyesterfleece för att kompensera för ojämnheter.

Precis som svetsplåtarna som används för att fästa kantytorna, bearbetas detta i enlighet med tillverkarens riktlinjer. Linern svetsas med varmluft. Tätning av inbyggda delar görs genom press- eller skruvflänsar. Vid val av poolkomponenter och tätningsmaterial måste linerns kemiska och fysiska kompatibilitet också beaktas. Liner är vattentät men inte diffusionstät. Därför får konstruktionen bakom linern inte vara tät och måste det finnas dränering bakom linern.

Liner
Liner

Om linern angrips av så kallade fasta klorpartiklarna blir linern vit i dessa områden, därför skall klor aldrig tillsättas direkt i poolen utan i reningssystemet. Oljor, fetter och UV -strålning skadar linern över tid. Linern måste rengöras professionellt och skötas för att garantera längsta möjliga livslängd. Överlappningsbredden när man svetsar liner ska vara minst 50 mm. Men olika detaljerade lösningar kan minska överlappningsbredden.

Efter att linern har svetsats ordentligt måste alla sömkanter kontrolleras och förseglas. För detta ändamål används en försegling i form av en PVC -lösning. Efter att linern i poolen har svetsats kan poolen fyllas för första gången. För att kunna jämna ut eventuella väck i materialet bör fyllningen ske mycket långsamt. Till en början bör vattnet bara rinna upp till en höjd av cirka 10 till 20 cm. Väck bildas vanligtvis bara i mycket stora pooler och vanligtvis bara när poolen inte har fyllts med vatten under en längre tid efter att den nya linern har satts på plats. Av denna anledning rekommenderar vi att du fyller poolen med cirka 15 cm vatten omedelbart efter att linerarbetet är färdig.

Denna vattennivå skyddar linern, medan allt annat arbete på poolen kan fortsätta. Pooler med liner förblir vanligtvis fyllda med vatten på vintern. Eventuella istryckskrafter kan kompenseras med hjälp av istryckskuddar.

Liner